Wegens Hitler

Een podcast over de beruchte dictator Adolf Hitler. Met verhalen over zijn leven, zijn verblijfsplekken, zijn politiek, zijn misdaden en zijn oorlogen. Met elke aflevering, min of meer vers uit de pers, een mislukte Hitlervergelijking.

Listen on:

  • Apple Podcasts
  • Google Podcasts
  • Podbean App
  • Spotify
  • Amazon Music
  • PlayerFM
  • Listen Notes
  • Samsung
  • Podchaser
  • BoomPlay

Episodes

4 days ago

In deze aflevering verkennen we de opkomst van Hitler en de rol van propaganda in de jaren '20 en '30. We ontrafelen hoe slimme mediatactieken en psychologische manipulatie een centrale rol speelden in de Nazi's hun greep naar de macht. Luister mee naar een diepgaande analyse van een van de meest invloedrijke en duistere propaganda-operaties uit de geschiedenis.

Monday Nov 20, 2023

We gaan door met de levensloop van Hitler en bespreken de jaren 1937 en 1938. 

#85 de daders

Monday Nov 13, 2023

Monday Nov 13, 2023

Na de mislukte aanslagen op Hitler in 1944, werden de vermeende samenzweerders gearresteerd en vervolgd. Er circuleren diverse verhalen over de gruwelen die zij hebben ondergaan tijdens hun gevangenschap en berechting. Wat is er precies waar van deze verhalen? Zijn er filmbeelden die deze gebeurtenissen documenteren? We onderzoeken deze vragen en meer in deze aflevering.

#84 Sleeswijk-Holstein

Monday Nov 06, 2023

Monday Nov 06, 2023

Sleeswijk-Holstein is een staat in Duitsland waar Hitler regelmatig op bezoek was. We bespreken zijn bezoeken in deze aflevering. 

#83 Hitlers Führersonderzug

Tuesday Oct 24, 2023

Tuesday Oct 24, 2023

Hitler had een speciale trein genaamd "Führersonderzug" of "Amerika" als codenaam. Deze diende als zijn mobiele hoofdkwartier tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uitgerust met luxe en geavanceerde technologie, gebruikte hij het voor verplaatsingen en strategische beslissingen.

#82 Hitlers geheime boek

Monday Oct 16, 2023

Monday Oct 16, 2023

Adolf Hitler, bekend om "Mein Kampf", schreef ook een minder bekend manuscript genaamd "Het tweede boek". Geschreven in 1928 maar pas in de jaren 60 gepubliceerd, biedt dit werk een diepgaande blik op Hitlers visies op buitenlands beleid, rassen en de toekomst van Duitsland. Hoewel het tijdens zijn leven ongepubliceerd bleef, is het een cruciaal document voor het begrijpen van zijn uitgebreide ideologie.

#81 Joseph Goebbels

Monday Oct 09, 2023

Monday Oct 09, 2023

Na twee jaar pakken we de draad van personen rondom Hitler. Deze aflevering Joseph Goebbels de minister van propaganda. Hoe kwam hij ter aarde, hoe raakte hij betrokken bij de partij en hoe kwam hij tot zijn einde? Dat en meer in deze aflevering. 

Wednesday Oct 04, 2023

De Sudetencrisis vond plaats in 1938 toen Adolf Hitler de annexatie van het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije eiste, bewerend dat de Duitse bevolking daar werd onderdrukt. In een poging om oorlog te voorkomen, stemden de leiders van Groot-Brittannië en Frankrijk toe in de annexatie tijdens de Münchenovereenkomst. Deze toegeeflijkheid leidde echter tot verdere Duitse expansie en legde de basis voor de Tweede Wereldoorlog. In deze aflevering bespreken we hoe het Tsjecho-Slowakije net voor, tijdens en na de oorlog is vergaan. 

#79 Waarom Hitler?

Monday Sep 25, 2023

Monday Sep 25, 2023

Een aflevering waarin we het politieke klimaat in Duitsland bespreken. Waarom kon Hitler juist in Duitsland aan de macht komen? We bespreken enkele studies die hier naar gedaan zijn. 

#78 Nedersaksen deel 2

Monday Sep 18, 2023

Monday Sep 18, 2023

In deze uitzending vervolgen we onze reis door Nedersaksen en waar Hitler is geweest in deze deelstaat. 

Image

Your Title

This is the description area. You can write an introduction or add anything you want to tell your audience. This can help potential listeners better understand and become interested in your podcast. Think about what will motivate them to hit the play button. What is your podcast about? What makes it unique? This is your chance to introduce your podcast and grab their attention.

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822